20 septembrie 2006

Mi-e dor si doare

Daca as putea da o definitie durerii, i-as gasi leacul. De ce este atat de greu sa renunti la ceva care a fost al tau mult timp? De ce este greu sa auzi cuvinte care te dor prin simplitate si departare? De ce ne doare? Plansul e o consecinta a durerii infinite?

Cred ca a iubi presupune durere si lacrimi. Multe. De dimineata cand te trezesti, intorci capul si nu este langa tine cel pe care l-ai visat. Cand iti bei cafeaua si nu iti aprinde tigara.. la pranz cand iti aduci aminte de mancarea preferata sau de un gest. Dupa masa cand te privea cald si zambitor. Cand gatesti… sau simti o aroma. Seara cand nu mai faci baie cu spuma. Cand te uiti la o cutie proasta si nu te poti desprinde. Cand asculti muzica sau te uiti la film si nu te tine in brate si pupa pe cap parinteste.

Lacrimi de durere rosie curg atunci cand iti amintesti de un sarut furat, de o mangaiere calda si o traire profunda. Am pierdut razboiul cu timpul, a invins ca intotdeuna. Mi-am pierdut iubirea si nu o voi mai gasi. Sa fii fericit suflet pereche, te voi pastra cu drag in gand si suflet.

Ma voi multumi cu frimituri, cu franturi de fericire. Ma voi bucura de o patura calda ce ma protejeaza in fiecare noapte, de un cearceaf si o perna incarcate de semnificatii si voi dormi in acel tricou uitat pana lacrimile se vor transforma intr-o durere surda care in cele din urma se va solidifica intr-o imbatranire precoce.

Nu face pe nimeni sa planga caci ii vei curma visele si nu va mai putea sa traiasca. Nu rade de lacrimile triste caci s-ar putea sa nu mai poti simti profunzimea unui sarut.

Si daca ai langa tine un suflet, nu il mai numesc pereche – caci e ceva aievea acest lucru, nu il lasa sa zboare. Strange-l in fiecare zi la piept si saruta-l de parca ar fi ultima oara cand il mai vezi. Asta trebuia si eu sa fi facut pe 9 ianuarie anul acesta… dar acum e prea tarziu.

ps. Sufletele pereche traiesc in lumea lor, se intalnesc de cate ori le este dor si doare – e un spatiu nedefinit undeva in subconstient. Si daca nu se mai aud niciodata ele se vor regasi sub alte forme: o mireasma, un cantec, o bautura, un fum, o frana de mana trasa in curba… cu alte cuvinte in experiente repetative.

Tha se agapaw gia panta psihi mou esy. Den tha to ksereis. Gia sena kai mono… klew!!!

2 Comments:

At 5:19 a.m., Anonymous Anonim said...

Bucurata de ce ai si pretueste pentru a nu spune mai tarziu bucurate de ce ai avut

 
At 9:43 a.m., Anonymous Anonim said...

Bucuria vine din lucruri simple si fiecare ne bucuram in stilul lui. Ideal este sa stim sa pretuim ce avem si sa nu negam.

 

Trimiteți un comentariu

<< Home

eXTReMe Tracker