15 octombrie 2006

Despre liniste



Ce este de fapt linistea si de unde provine ea?

Liniste in miez de noapte. Liniste pe strada, pe hol, in camera.


Liniste intr-un moment de nebunie. Liniste in club. Liniste in suflet.


Impacare si razboi. Toate lucrurile importante se termina printr-un pact al linistii.


Oare sa fie mult mai profunda linistea decat cuvintele, decat o comunicare sustinuta? Oare nu traim intr-o realitate prea plina de semnificatii si comunicare? Cum ar fi ca pentru o zi sa nu mai auzim nimic? Sa fie liniste totala? Am innebuni sau am fi al naibii de fericiti?

7 Comments:

At 5:47 p.m., Anonymous Anonim said...

Am innebuni!
Fara sa auzi pasarile din parc, fara sa auzi susurul lin al apei de munte, fara sa poti sa simti cum sfaraie carnea pe gratar, cum bondarul te sacaie taraindu-se prin iarba, cum iubitul/ iubita iti spoteste placut si usor la ureche: te iubesc, mangaindu-ti cu limba lobul pufos al urechii.

da, eu as innebuni.

v.

 
At 6:00 p.m., Blogger kopinaki said...

Dar oare toate aceste sunete de ambient si atat de necesare implinirii noastre ca persoane nu ne influenteaza intr-un sens negativ?

definitiv am innebuni fara ele dar stau asa cateodata si ma gandesc cat de multa nevoie as avea de un moment de liniste... o zi fara sa aud nimic, fara sa trebuiasca sa procesez sunetele din jurul meu..

As vrea sa fiu la polul Nord si sa admir marele alb care se intinde acolo, sa ma bucur de mare si de liniste....

 
At 4:38 a.m., Anonymous Anonim said...

Polul Nord...ai stiut unde sa tintesti;da sunt total de acord cu tine si eu as vrea sa ajung acolo si sper sa ma ajute Dumnezeu sa ajung intr-o zi.
Cred ca e superb acolo si daca pe deasupra nimeresti sa vezi si "The Northern Lights",atunci chiar ai sa zici ca esti pe alta lume.
Despre liniste...un subiect interesant.Cred ca fiecare din noi a simtit uneori nevoia sa nu mai auzim pe nimeni,dar este trecator.
Mai bine gandeste-te ca fara comunicare nu ar exista nimic.
Incearca totusi cand vrei sa simti linistea,sa umpli cada cu apa sa-ti iei un tub de respirat si sa stai sub apa cateva minute,doar tu cu gandurile tale.

 
At 10:49 a.m., Anonymous Anonim said...

Si dupa aceea sa scoti tubul si sa mai ramai cateva minute tot in cada :D

 
At 11:17 a.m., Blogger kopinaki said...

:) da.. interesante perspective.

Nu mai intelege gresit, nu vreau sa nu comunic, ci pur si simplu imi imaginez cum ar fi lumea fara cuvinte, fara sunet.. ar fi prea mult pentru noi.

unele culturi chiar exista datorita linistii - vezi budismul.

cat despre Polul Nord.. as vrea sa merg cu tine acolo, dragul meu anonim :D.

 
At 5:01 p.m., Anonymous Anonim said...

Nu exista liniste fara zgomot. Imagineaza-ti viata unui surdo-mut. Linistea inseamna privarea de un simt esential, de ceva din tine care iti poate oferi tot felul de stari. Ia muzica de exemplu...cum ar fi fara muzica. Si cum ai percepe muzica (ca linistitoare, exaltanta, trista) daca n-ai auzi zilnic tot felul de zgomote care te scot din minti. Iar daca te referi la comunicarea interumana, oricat de plina de semnificatii e uneori tacerea pt doi indragostiti sau doi prieteni, ea nu are nici un sens pt doi straini. etc etc...bun subiect :)

 
At 10:53 p.m., Blogger kopinaki said...

:) O perspectiva optimista - numai Elis avea puterea sa transpuna ganduri atat de profunde..

mi s-a facut dor de linistea unui cuplu de indragostiti:) cu toate ca si aceasta e aparenta...

Da, suntem dependenti de sunetele din jurul nostru, fie ele zgomot fara sens, fie certuri, fie comunicare de orice natura.

Cum spunea un bun prieten de-al meu comunicarea exista ca sa umple golurile din noi.. si cum prin natura nostra avem destul de multe de umplut.. suntem dependenti de ne-liniste.

 

Trimiteți un comentariu

<< Home

eXTReMe Tracker